Въздушен стерилизатор 95W без озон

Модел: за таван 95 w

Наличност: В наличност

Цена: 550,00лв.
Брой:

Тип на продукта: UV-C1

Площ: 18-25m² / 50-70m³/

Стойка: 1

Вентилатор: 2х150 m³ , 39db

UV-C излъчвател: (W) 95W, 2G11

Цвят: Сив

Материал: Алуминий

Гаранция: 2 години

Захранващо напрежение: 230V/50Hz

UV-C модула за закрепване за монтаж на таван се монтира в средата на помещението на височина от 2,5m до 4m над пода. Един UV-C модул може да обслужва помещение с площ от 18 до 25 m2 /50 -70 m3/.

Независимо от силата на вентилаторите, няма как да се обработи ефективно въздуха от по-голямо разстояние. При по-големи помещения или по-голям човекопоток е необходимо монтирането на повече UV-C стерилизатори.

Предназначен за: Зaщита срещу вируси, бактерии, микроби, плесени и спори

Изследвания в Сертифицирани лаборатории са показали, че за да се гарантира ефективна работа на UV-C стерилизатора, той трябва да е достатъчно мощен. Ако се приеме, че 1 цикъл е 1 час, е необходима мощност от минимум 1,3W/m3/h. /Пример: за стерилизатор с дебит 70 /m3/h , е необходима мощност от минимум 91W/. Мощноста на излъчванеля /95W/е съобразена с дебита на стерилизатора.

За по - ефективна работа в големи помещения се препоръчва използването на повече, равномерно разположени стерилизатори. Броят им зависи от размера на помещението и човекопотока. 

Ултравиолетовите лъчи с дължина на вълната 253,7nm, се абсорбират от клетъчните нуклеинови киселини и в зависимост от дозата на радиация водят до убиване на вируси, микроби и гъбични спори.

Основно се предлагат два модела бактерицидни лампи:

1. Открити или отворен тип /директно облъчване/ - коефицента на ефиктивност е по-голям, но при работеща лампа от този тип е абсолютно забранено присъствието на хора и животни. Те излъчват ултравиолетова светлина. В зависимост от мощността и конструкцията, лъчите могат да се се разминават в различни посоки или да отиват в насочен поток /обработка на повърхности или предмети/. UV лъчите са най-ефективни на разстояние 2 метра и при относителна влажност от 40 до 70% /при по-висока влажност бактерицидния им ефект намалява/.

На тъмни повърхности, обработени с UV лъчи има 10-20% повечи микроби, отколкото на светли повърхности при същите условия. Бактерицидните лампи от открит тип могат да повредят интериора на помещението.

2. Закрити или затворен тип - безопасна за използване в присъствие на хора, тъй като облъчването е индиректно. Лампата е зад вътрешен лабиринт, скрита в корпуса, и с помощта на вентилатор въздухът циркулира покрай лампата, като се почиства от микрочастици и патогени. От корпуса им не излиза ултравиолетово лъчение, дезинфекцията се извършва вътре.

Стерилизаторите от затворен тип са най-ефективната защита от всички видове вируси, включително COVID 19, HIV, HBC, TBC, бактерии, микроби, плесени и спори в помещение с постоянно присъствие на хора.

Основната им функция е да ограничат количеството патогени в атмосферата по време на работа, като по този начин значително намалят риска от заразяване.

Предназначени са за употреба на обществени места - в медицински ценрове, болници, училища и детски градини, ресторанти, офиси и магазини, където има потенциална опасност от пренасяне на инфекции по въздух. Не използват химикали и не загряват въздуха. Животът на UV-C излъчвателя достига до 7000 часа работа. Препоръчва се периодично почистване на излъчвателя за по-голяма ефиктивност. Ултравиолетовото лъчение не предизвиква резистентност на бактериите, която може да се прояви при третиране с някои препарати.

 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош           Добър